BACK TO YOGA

Back to Yoga is een 10-weeks traject waarin je verschillende yogavormen, meditatie technieken en leefstijl tips gaat leren gebruiken om beter om te gaan met de mentale en fysieke uitdagingen op je yogamat, maar ook in het dagelijkse leven. Een verbeterde lichaamsbewustzijn waarbij ademhaling, kracht, mobiliteit en flexibiliteit een grote rol spelen om je levenskwaliteit en daarmee de levenskwaliteit om je heen verbeteren.

Of je nu nieuw bent met yoga, inflexibel, of je bent reeds bekend, dit is het ultieme moment om in te stappen en je op een veilige en functionele manier te laten inpireren in de wereld van Yin en Yang yoga.

Bij een functionele benadering van yoga gaat het er niet om hoe een houding eruit ziet, maar hoe de houding voelt in jouw lichaam. De functionele benadering van yoga zorgt er ook voor dat er geen perfecte yogahouding bestaat: iedere positie van een hand of voet helpt of belemmert ons in het bereiken van het doel of doelgebied. Het uitgangspunt is altijd dat ieder lichaam uniek is. Iedereen heeft een unieke botstructuur. De meest effectieve manier om dat doel of doelgebied te bereiken zal dus voor ieder lichaam anders(kunnen) zijn.

“What is medicine to one person, can be poison for another” -Jo Phee

Yin en Yang vormen van yoga staan voor het balanceren van energie, flexibiliteit en kracht. Yin is bijvoorbeeld meer vrouwelijk, intern, passief, afkoelend en neerwaarts, waarbij Yang meer mannelijk, extern, dynamisch, verwarmend en opwaarts is. In Yin richten we ons op de dieper liggende bindweefsels, gewrichten, meridianen en daarbij verbonden organen in het lichaam. Yang daarentegen werkt meer op de spieren en doorbloeding, het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Ervaar alle voordelen van het passief vasthouden van lange diepe stretches in combinatie met de meer dynamische oefeningen.

Ashtanga yoga is een uitdagende vorm van yoga op een wat hoger tempo, en staat bekend om een vaststaande serie met oefeningen die in elkaar overlopen. Omdat deze yogavorm een van de meest intense en vaak onmogelijke houdingen bevat, richten we ons vooral op de basis.

Een Intuitieve Yoga flow, ofwel Vinyasa flow, onstaat wanneer we de mentale en fysieke controle los kunnen laten en ons volledig over kunnen geven aan het moment, waarbij we de ademhaling met intuitieve bewegingen kunnen verbinden. Dit kan zich uiten in een Easy yoga flow en op andere dagen misschien in een wat intensere Strong Flow. Zo leer je bewust om te gaan met jouw persoonlijke behoeften in lichaam en geest, en de daarbijhorende voordelen zult ervaren.

Naast de fysieke oefeningen, die ons sterk, flexibel en gezond houden, zullen ademhalings- en ontspanningsoefeningen, voeding en leefstijl tips zeker niet ontbreken voor het creëren en behouden van jouw levensenergie. Je kunt deze tools inzetten om je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te verbeteren, tot ontspanning te komen en allerlei klachten op een natuurlijke manier te voorkomen en te genezen.

We gaan oude patronen doorbreken en nieuwe intenties stellen en visualiseren. Dit is een krachtige tool om je diepste verlangens en dromen te manifesteren, want wat je aandacht geeft dat groeit en bloeit!

Ben je nieuwsgierig naar het “Back to Yoga” programma, en zie je dit als een waardevolle investering om jouw levenskwaliteit te verbeteren, dan nodig ik je graag uit op een van de vrijblijvende introductie dagen.

Wat kun je verwachten tijdens het “Back to Yoga” programma:

  • Besloten groeps practice
  • 10 weken lang leefstijl inspiratie en motivatie, gedeeld in een besloten Facebook groep: “BACK TO YOGA”, in 10 weken fit en flexibel | Facebook
  • Introductie en filosofie achter verschillende yogavormen zoals Yin, Vinyasa en Ashtanga
  • Functioneel uitvoeren van de belangrijkste yoga houdingen
  • Kennismaking met onze meridianen (energiebanen)
  • Pranayama en ademwerk
  • Meditatie / Mind fullness
  • Intenties stellen, visualiseren en dromen manifesteren